Imorgon den 7 november är det Kladdkakans dag och eftersom jag är en chokoholic ska jag självklart fira den ordentligt! En riktigt lyxig kladdkaka finns i Leilas guldkant på vardagen och här kommer receptet som du bara måste testa! Mums!
Varm pinjekaka
2 ägg
3 dl strösocker
100 g smält smör
2 tsk vanljsocker
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
0.5 tsk salt
1 dl pinjenötter
100 g mandelmassa
Gör så här
1. Vispa ägg och socker fluffigt.
2. Rör i smält smör.
3. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner det i smeten.
4. Rosta 3/4 av pinjenötterna i en torr stekpanna.
5. Rör i de rostade pinjenötterna i smeten och riv i mandelmassan.
6. Smörj och bröa en 24 diameters kakform med löstagbar botten och häll i smeten.
7. Baka kakan i cirka 20 minuter i 200 grader varmluftsugn.
06 november 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar